Jeg er lige dumpet i personlig branding

Bog uden forfatternavn

Se på bogen på billedet og find tre fejl.
20. august udkommer min bog om Svendborg Gymnastikforenings historie, ”På egen hånd og egne ben”.
Det var først, da jeg fik den færdige bog i hånden at det gik op for mig, at jeg nu var dumpet stort i personlig branding.
Der er nemlig ikke forfatternavn på forsiden, men det er altså mig, der har skrevet den.
Der er heller ikke noget portrætfoto af mig på bagsiden eller indersiden af omslaget.
Efter at have banket hovedet ind i væggen et par gange, begyndte jeg at fundere over hvad der var sket. Så kom jeg i tanke om et blogindlæg, den kloge Lisbeth Scharling skrev for et par år siden og som dengang ramte mig lige i solar plexus. Det handlede om generation X, Y og Z og om, at især kvinder fra generation X (dvs. født før midt-1970’erne) har virkelig svært ved at markedsføre sig selv.
Lisbeth Scharling skriver bl.a.
”.. især kvinderne har en dybtliggende modvilje i forhold til at være synlige, blande sig offentlige i debatter, sige sin mening. De skal helst være i et trygt forum, før de stikker snuden langt frem og sikrer sig opmærksomhed.
Kvinder fra generation X har derfor ofte markant sværere ved at markedsføre egen business end mændene. Kvinderne skal ofte overvinde personlige grænser og gå på kompromis med grundlæggende værdier for at gøre det.”

Du kan læse hele blogindlægget her.

Kort sagt: når man som jeg er opdraget med et kvindeideal som i 1953-schlageren ”En lille pige i flade sko”, så er det en stadig kamp op ad bakke at promovere sig selv.
Men altså:
• Jeg har skrevet ”På egen hånd og egne ben”, og den udkommer 20. august.
• Det var en dejlig opgave, jeg nød hvert et øjeblik, mens jeg interviewede og gravede mig gennem protokoller, billed- og avisarkiver og fik stykket en helt speciel gymnastikforenings historie sammen til en læseværdig og interessant fortælling, der samtidig er et tidsbillede af Svendborg 1884 – 2013.
• Jeg vil meget gerne skrive flere lignende bøger, så hvis der er en person, en virksomhed eller en forening, der vil hyre mig til opgaven, så er jeg klar.
PS: Hvis du ikke kender sangen, så lyt til den her og vælg selv, om du vil grine eller græde.

PPS. Den tredje fejl? Det er måske mere en smagssag end en decideret fejl, men bogens titel er skrevet med VERSALER. Nu hvor jeg har set på forsiden i nogle uger, synes jeg egentlig ikke det er særlig kønt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.