Image 01 Image 02

Foredrag

For hor og mord at miste sin hals

Tag med på en rejse tilbage i tiden. Vi skal på besøg i den sene enevælde – tiden omkring 1810-1825 – og høre en dramatisk beretning fra det virkelige liv dengang.
Den handler om forbudte lidenskaber, sociale ambitioner, om hor og mord – og om en rejse, fuld af strabadser, fra Sydfyn til Helsingør.

Undervejs møder vi godtfolk og skidtfolk, en grundig herredsfoged, nogle arme unger, en håndfuld landsbybeboere, en sølle hanrej af en ægtemand og andre farverige figurer.

Datidens retssystem var noget anderledes end det, vi kender i dag: straffeloven var bygget op over de ti bud, det var op til den anklagede at bevise sin uskyld, og straffene var barske.

Kongen hed Frederik d. 6. – han optræder også i en lille, men væsentlig rolle – og tiden: ja, den kender vi som Guldalderen. Men Guldalderen havde en bagside. Det er den, beretningen om mordet på Kirsten Andersdatter og hvad der derefter skete, handler om.

Med udgangspunkt i ”Højesteret – Sag nr. 126, 1825” fra Rigsarkivet fortæller jeg om min tip-tip-tip-oldemor, Karen Jacobsdatter, der trodsede både lov og moral. Og betalte prisen for det.
Du kan også følge min blog om min research her:
Horogmord.wordpress.com

Carla-krimierne: liv og død i provinsen

Carla er en kvinde med en fortid, der er havnet i et udkantsmiljø i nutid.
Romanerne om Carla handler ikke kun om en krimi-intrige, men også om familievirksomheder, udvikling af udkantssamfund, dyrevelfærd, landsbyliv og andre foreteelser, langt fra Valby Bakke.
De handler også om Carlas egen udviklingsproces – hun er et dybt såret, misantropisk menneske med en barsk fortid, der tøvende vover sig ud af sin isolation og forsigtigt rækker ud efter andre.
Hør om:

  • baggrunden for romanerne, og om at bruge en krimi-intrige som drivkraft for at fortælle helt andre historier.
  • hvordan jeg blev forfatter, og hvad det har givet af oplevelser og erfaringer.
  • arbejdsprocessen – fra ide til færdigt manuskript, og alt det, der følger efter. Og den næste bog..
  • Og stil alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på.

Kontakt mig for yderligere oplysninger.

Til toppen